Geen categorie

Via je hersenen verbonden zijn met computers!

Het is de droom van de oprichter van Tesla om mensen te koppelen met computers en ‘mobile devices’. Via een chip in je hersens hoef je niet meer met je handen je computer aan te raken om je bankzaken te regelen of om je gordijnen te openen, je hoeft er alleen aan te denken en het gebeurt. Het is niet helemaal mijn droom, eerlijk gezegd.
Wat wel mijn droom is dat we onze eigen ‘technologie’ gebruiken om ons leven vorm te geven zoals wij dat echt willen. Via ontdekkingen in de kwantumfysica, de neurowetenschappen en de biologie komen we er steeds meer achter dat we heel erg veel meer kunnen dan we denken. We zijn ‘makers’ van ons leven in plaats van ‘slachtoffers’.

We zijn niet onzeker, verslaafd aan suiker of verlegen. We zijn het geworden door onze eigen interpretaties van ons verleden. Heb je immers ooit een onzekere baby gezien of een aan suiker verslaafde baby?

En omdat we ooit, bijvoorbeeld onzeker, aan suiker verslaafd of verlegen zijn geworden,  hebben we ook het vermogen om te transformeren in wat jij echt wilt zijn.

De neuroplasticiteit laat zien dat onze hersens helemaal niet een vaste vorm hebben, ze kunnen veranderen. Oude vastgeroeste patronen kun je verwijderen en nieuwe gewenste patronen kun je eigen maken en bovendien sneller dan je denkt.  Wat er voor nodig is? Kennis over hoe je hersenen werken en die kennis gebruiken. Je hersenen luisteren bijvoorbeeld naar de woorden die je uitspreekt. Dus let deze dag eens op wat je zegt! Bijvoorbeeld niet “ik ben onzeker” maar wel “ik heb vertrouwen in mijn eigen kunnen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *