Hoe kan ik je helpen?

Stress is het niet waard

Blog stress

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen wat maakt dat je stress gewoonweg niet moet willen hebben. Het is het niet waard! Natuurlijk is het vervelend als je geliefde iets vervelends tegen je zegt, of dat je collega weer eens geen koffie haalt of dat je een deadline hebt. Maar met of zonder stress de situatie blijft zoals die is. Toch?

Maar goed, je hebt stress en dat wil je niet . Dus …..Wat kun je er aan doen?

Laat ik dat voor je op een rij zetten. Want je kunt best veel nu, op dit moment:

  1. Let bijvoorbeeld nu eens op je ademhaling. Waar zit die? Op je borst, bij je keel? Dat is een signaal dat je lijf denkt dat er een gevaar is. Kijk eens om je heen? Zie je het gevaar? Denk aan iets positiefs, iets leuks, iets waar je blij van wordt en probeer je ademhaling in je buik te krijgen. Daar hoort die namelijk. 
  2. Let eens op je gedachten. Welke gedachten heb je nu, op dit moment. De meerderheid van onze gedachten zijn negatief. “Ik vind hem stom!”, “Mijn baas vindt mij niet goed genoeg!” of “Ik heb nog zoveel werk te doen”, zijn voorbeelden. Maar jij kunt vast voorstellen welke ik ongeveer bedoel. Het zijn gedachten die je niet lekker ontspannen. Integendeel. Ze zorgen voor stress. Dus …. wordt je bewust van je gedachten en zet ze aan de kant. Daarvoor in de plaats zet je positieve gedachten.
  3. Let op hoe je zit, des te meer je in elkaar zit, des te groter de stress in je lijf.
    Dus sta op en ga wat lopen. Ga naar buiten. Ga koffie halen. Maar zorg ervoor dat je je lijf weer groot maakt, het uitstrekt en weer lucht en ruimte geeft.

Ik weet het, het is makkelijk gezegd. Dat komt omdat ons brein bestaat uit ons bewuste, logische brein en uit ons onbewuste brein. En je kunt wel tegen je bewuste brein zeggen, nu ga ik niet meer stressen maar je onbewuste brein, die eigenlijk jouw handelen regelt, die heeft ooit bedacht dat het handig zou zijn om vooral juist stress te hebben in bepaalde situaties. Het vraagt dus om heel bewust te zijn. Elke dag en dan minimaal 3 weken. En dat is best lastig. 

Uiteraard wil ik je er heel graag bij helpen. En omdat je niet de enige bent die stress ervaart, heb ik programma gemaakt dat ervoor zorgt dat je gedag kan zeggen tegen de ongezonde stress, die nare insluiper en veel ontspannender, vanuit veel zekerheid, zelfvertrouwen en rust gaat leven. Zodat je gaat leven zoals het bedoeld is, als een Stralende Vrouw. Wil jij door mij geholpen worden neem dan contact met mij op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *