Geen categorie

Stress: de ongewenste insluiper

stress de ongewenste insluiper

Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld mens, dus jij en ik, gemiddeld 70% van onze tijd stress hebben. Mensen werden met draadjes aan meters en computers gehangen, door scans gehaald en dan bleek dat ze gemiddeld 70% van de dag stress hebben. Is dat dan zo erg, Esther? Zou je je kunnen afvragen? Ja dat is erg! Zelfs heel erg. Omdat stress zoveel kapot maakt in ons leven. En om te stralen wil je niets kapot hebben. Dan wil je alles super heel hebben. En dus is het erg. 

Laten we eens kijken naar wat het dan kapot maakt:

 1. Zodra de stress in je lijf komt, dan wordt je immuunsysteem uitgeschakeld.
  De consequentie daarvan is dat jouw lijf niet meer goed wordt verzorgd. Je cellen vernieuwen niet, je haren worden grijs en ongewenste cellen worden niet meer geminimaliseerd. Bovendien slaap je slechter waardoor je nog eens minder opbouw heb van je vitaliteit. Op de lange termijn betekent het dus dat je reserve op is en dat je ziek wordt. Eerst een griepje, dan nog eentje en dan wat ergers. 
 2. Zodra de stress door je hersenen wordt gesignaleerd worden belangrijke hersendelen om in ons dagelijks leven te functioneren uitgeschakeld.
  Je hersenen die overzicht houden bijvoorbeeld, en die kunnen analyseren en die oplossingen kunnen bedenken. Die hersendelen doen het niet meer. Ze staan letterlijk niet meer aan als jij en ik stress in ons lijf hebben. We kunnen dan dus niet meer functioneren op het niveau van zonder stress. We zijn veel minder slim, minder effectief en minder efficiënt.
 3. Zodra de stress de overhand heeft in jouw lijf kun je geen problemen meer oplossen.
  Terwijl het heel waarschijnlijk is dat je stress hebt gekregen door een probleem. Of dat nou door het overkoken van de aardappelen is gekomen, of door die vervelende baas van je of die opmerking van je geliefde. Doordat je in de stress bent gegaan kun je alleen nog maar denken aan hetgeen wat er gebeurd is en niet meer breder kijken.  
 4. Stress zorgt voor overgewicht
  Bij langdurige stress, iets wat een gemiddeld mens dus heeft, hebben we een overvloed aan cortisol. Cortisol is een stress hormoon dat ervoor zorgt dat je korte tijd super gefocust bent. Dus dat is goed. Maar als je dan geen rust neemt, dan blijft je lijf cortisol aanmaken. Het gevolg daarvan is dat er meer insuline in je lijf wordt aangemaakt waardoor je meer suiker opneemt en als je die niet gebruikt wordt die natuurlijk omgezet in vet. 

Er zijn nog veel meer zaken waardoor stress zo ontzettend belangrijk is om in de gaten te houden. Zorg ervoor dat deze valse insluiper jouw licht niet laat doven!

Wil jij 3 maanden werken aan het stoppen van stress en weer gaan stralen? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *