Geen categorie

Onze gewoontes creëren ons gedrag niet onze logica!

Heel lang heb ik gedacht dat mijn logica zou zorgen voor het door mij gewenste gedrag. Keer op keer nam ik me dingen voor met mijn logische bewuste brein omdat ik zeker wist dat het beter was. Ik zou bijvoorbeeld meer gaan bewegen omdat dat goed was voor mijn lijf, ik zou minder adrem reageren omdat dat beter was voor de relaties of ik zou bepaalde taken niet meer uitstellen omdat dat beter was voor de resultaten. Keer op keer deed ik het niet. Ik saboteerde mezelf. Niet omdat ik dat bewust wilde. Uiteraard niet. Ik saboteerde mezelf omdat ik mijn logische bewuste brein overschatte en mijn onbewuste brein onderschatte.

Mijn kennis was ontoereikend:

  • Ik wist niet dat ons handelen voor 95% geleid wordt door ons onbewuste brein.
  • Ik had geen idee dat ons onbewuste brein vooral negatieve gedachten en overtuigingen heeft.
  • Ik kon me niet eens voorstellen dat ons logische brein onze keuzes maakt maar dat ons onbewuste brein de voorkeuren bepaalt en dus aan zet is!

Dit is dus de reden waarom jou en mijn logische keuzes helemaal niet zo’n grote kans hebben om uitgevoerd te worden en dit verklaart waarom jouw en mijn logische keuzes niet, zo vaak als gewenst, terug te zien zijn in ons gedrag.

Het zijn onze gewoontes die ons gedrag creëren en niet onze logica!

Toen ik dat wist, veranderde mijn leven en doordat ik sterke vrouwen coach, ook dat van hun en dat van hun teams.

Ik èn mijn klanten kunnen nu niet meer zeggen. “Zo ben ik nu eenmaal, ik kan niet anders”. Door de huidige kennis van de wetenschappen over ons brein, over de kleinste deeltjes in ons lijf en in het universum en over onze genen is er voldoende kennis om dat excuus niet meer te aanvaarden.

Als we ons gedrag werkelijk willen veranderen moeten we aan de slag om nieuwe gewoontes te creëren!

Dat doen we door er over te praten terwijl onze hersenen functioneren vanuit de Beta hersenfrequentie. Dat doe ik bijvoorbeeld tijdens mijn 1-op-1 coaching met leiders. Dat werkt hartstikke goed. Maar het kan nog sneller door met elkaar te praten terwijl onze hersenen functioneren vanuit de Alpha hersenfrequentie. Dit is de frequentie van onze hersenen wanneer we in onze eerste levensjaren zitten en ongelooflijk veel leren. Dit is ook de frequentie waarin onze hersenen functioneren wanneer we in een diepe slaap (REM) zijn. Het is een volstrekt natuurlijke hersenfrequentie die er voor zorgt dat we supersnel oude gewoontes gedag kunnen zeggen en nieuwe gewoontes in ons onbewuste brein kunnen integreren.

De prijswinnende innovatieve methode Rapid Transformational Therapy van Marisa Peer maakt juist van deze hersenfrequentie gebruik en zorgt ervoor dat je veel sneller dan tot nu toe, gaat doen wat je echt wil doen maar wat je voorheen niet lukte of waar je te lang over deed. Het is een super vernieuwende, super interessante en super bijzondere nieuwe manier die zorgt voor snelle transformaties. Sterke vrouwen, die alles al hadden gedaan om bijvoorbeeld af te komen van hun angst om voor grote groepen te staan, om af te komen van hun gewoonte om dat wat ze bereikt hadden af te breken of om alleen maar te nemen konden door de combinatie van RTT en coaching supersnel hun angsten en hun gewoontes verwijderen en nieuwe constructieve gewoontes eigen maken zodat ze moeiteloos konden floreren.

Dus als je je vandaag, gisteren, vorige week of vorig jaar je iets hebt voorgenomen om (anders) te doen en het is keer op keer niet gelukt, weet dan in ieder geval dat het niet ligt aan jouw wilskracht maar weet dat het aan de kracht ligt van je onderbewustzijn, van je onbewuste gewoontes. En weet door aan de slag te gaan met je onbewuste dat ook jij kunt veranderen!

Hartelijke groet en een super fijne dag gewenst,

Esther

PS Je bent van harte uitgenodigd om een vrijblijvend gesprek te boeken om te kijken of ik waardevol voor jouw transformatie kan zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *