Geen categorie

Dan weer stabiel en dan weer instabiel

Ken je dat?

Soms voel je je hartstikke zeker. En soms ook helemaal niet.

  • Soms zeg je precies wat je wilt zeggen en soms zeg je niets.
  • Soms eet je de hele dag gezond en soms ook helemaal niet.
  • Soms zegt iemand iets tegen je en heb je er geen last van en soms loop je er dagen mee rond.

Ken je dat gevoel? Dat het lijkt alsof je jezelf toch niet helemaal in de hand hebt? Het is ook exact zo.

In ons brein zit ons logische brein. Ons brein van onze wensen en verlangens. Dat is het brein die wil dat we zelfverzekerd zijn, bewuste keuzes maken en ons bijvoorbeeld niet uit het veld laten slaan door iets of iemand. In ons brein zit ook ons creatieve brein, ons onbewuste brein. Dit brein houdt van het verleden. Dit brein zorgt ervoor dat we zaken op de automatische piloot doen. Opeens hebben we bijvoorbeeld een stuk gefietst of auto gereden terwijl we het stuk tussen A en B kwijt zijn. We hebben het stuk op de automatische piloot gedaan. We waren ons niet bewust en toch is het gebeurd.

Zo is het ook met ons gedrag als we onszelf saboteren. Stel dat je jezelf hebt voorgenomen om iets te zeggen tegen iemand. En dan sta je voor hem of haar en dan krijg je heel veel tegenstrijdige gedachten. “Doe het nou maar niet” “Wat zal hij of zij wel niet van je denken” etc. Dit zijn gedachten die ervoor zorgen dat je niet gaat doen wat je logische brein wel graag gewild had dat je zou doen. En deze gedachten komen voort uit je onbewuste brein. Feitelijk bepaalt jouw onbewuste brein hoe jij je leven leidt.

Dus als jouw leven is zoals jij het graag wilt, dan doe je het dus hartstikke goed. Vooral doorgaan. Maar als aspecten in jouw leven niet zijn zoals jij dat graag zou willen, doe er dan wat aan. Nu kan het. De wetenschap is nu zo ver dat we precies snappen hoe zaken ontstaan, waarom ze blijven doen met ons wat ze doen en brengt ons oplossingen. Een van deze oplossingen is nieuwe patronen bewust aan het onbewuste brein geven. De prijswinnende techniek Rapid Transformational Therapy doet dit en ik ben een van de eerste in Nederland die deze techniek mag gebruiken. 

Wil je er mee kennismaken en wil je gelijk werken aan het leven vanuit continue zelfvertrouwen? Kom dan naar de workshop “Zelfvertrouwen krijgen, hebben en houden!” Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *